Om os
KURV : 0,00

Find 3D filer på nettet

Internettet byder på et utal af muligheder for at finde færdiglavede 3D-filer. Jeg har valgt at fremhæve to sider: www.thingiverse.com og www.youmagine.com, da de er meget brugervenlige og næsten udelukkende har 3D-filer, der er optimale at 3D-printe.  Siderne fungerer som delingsfælleskaber, hvor folk lægger deres egne filer op, for at andre frit kan bruge dem. Der er tusindvis af filer i mange genrer, som kan bruges til 3D-print såvel som blot inspiration til det man selv vil designe. 

Der er mulighed for at finde stort set alt du kan tænke på! Hvad end det er smykker, gadgets, praktiske ting, kunst eller reservedele er det at finde.

 

Begge sider giver dig muligheden for at søge blandt alle 3D filerne på siden, gemme dem du ikke vil glemme og sidst men ikke mindst kan du downloade 3D filerne direkte.

 

Både Thingiverse eller Youmagine giver muligheden for at lave en profil, hvilket er nødvendigt,  hvis man selv vil dele sine filer. Det er dog ikke nødvendigt at lave en profil for at downloade filer, hvilket gør det meget nemt som førstegangsbruger.

 

Når man downloader en fil fra en af siderne, få man en .STL fil, som kan åbnes af de fleste 3D programmer. Det er så heldigt, at det præcis er denne filtype, vi bruger til at printe med, så finder du noget du kan lide, kan du bare sende den direkte til os, og så sender vi det færdige produkt tilbage.

 

Okay, så hvilken af siderne skal jeg bruge?

På mange måder ligner de to sider hinanden. Thingiverse har eksisteret i lidt længere tid, og har derfor en del flere tilgængelige 3D filer. Jeg vil anbefalle, at du kigger begge sider igennem,  for det kunne jo være, at lige det du kigger efter, gemmer sig på den anden side. Held og lykke med søgningen.

 

Skrevet af – Simon Klint Bergh, GreenCreative.

 

thingiverse-logo                                      youmagine-logo